La formació valencianista reclama la descentralització dels serveis socials, més inversions en Ontinyent Participa o “diferents necessitats inajornables de les regidories que tenim delegades”.
Els regidors i regidores de Compromís per Ontinyent: Nico Calabuig, M. Àngels Moreno, i Gabriel Portero, s’han reunit amb el regidor d’Hisenda, Pablo Úbeda, per analitzar el projecte de Pressupost Municipal 2025.
En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “en la trobada hem exposat de forma transparent la nostra visió sobre el projecte de Pressupost que proposa el govern municipal, i que no és el nostre en molts aspectes. És cert que es plantegen moltes inversions, amb un 91% d’elles procedents d’altres administracions, però això s’està combinant amb l’eliminació de bonificacions en impostos municipals, com l’ICIO, i la pujada d’un 58% en la taxa del fem. Justament en el moment en què arriben més recursos, aquest govern municipal provoca que l’esforç fiscal de la ciutadania haja de ser major, i sense plantejar cap criteri de progressivitat que garantisca la justícia fiscal”.
Calabuig explica que “hem insistit en la descentralització dels Serveis Socials municipals (…) per tal de facilitar la tasca del personal d’aquesta àrea, i apropar l’atenció als barris, amb instal·lacions més adequades a les diferents necessitats. També hem traslladat la nostra preocupació pel descens constant d’inversió que pateix el programa Ontinyent Participa. No hem d’oblidar que aquest programa va comptar en edicions anteriors amb un pressupost de 350.000 euros, i ara no supera els 140.000 euros. (…) Per altra banda, hem insistit en la necessitat de pressupostar partides més ambicioses en el foment del lloguer jove o el triturat de restes vegetals“.
D’altra banda, “hem exposat la situació actual de les regidories de Biblioteques, Arxiu, Enllumenat i Cementeri, insistint en la necessitat d’ampliar el pressupost d’aquestes àrees. Pel que fa a Biblioteques, calen més recursos per a continuar aprofundint en una programació constant d’animació lectora i l’adquisició de llibres. A més, és necessari el reforç de personal, així com diferents obres de manteniment i millora a les biblioteques. En relació amb Arxiu, hem reivindicat un increment de la partida d’inversions per a la digitalització de materials. A més, és inajornable la reparació de la coberta d’un dels espais que acull fons documental de l’Arxiu, ja que pateix filtracions d’aigua. Així mateix, hem posat sobre la taula la necessitat d’estudiar una ubicació definitiva per a l’Arxiu que el reunifique i dignifique, i permeta també major espai per al servei de Biblioteques”.
“Respecte a Enllumenat, hem insistit en la necessitat de més inversió per a la substitució de lluminàries a tecnologia LED, per continuar treballant en l’estalvi energètic. (…). Pel que fa a Cementeri, hem plantejat l’ampliació del pressupost per a desenvolupar activitats de sensibilització al llarg de l’any, així com una partida major d’inversió per a millores en la infraestructura, com la reforma de banys o la instal·lació de fonts”, exposa el portaveu, qui finalitza assegurant que “aquest Pressupost Municipal no és el nostre, i així ho hem fet saber. No obstant això, sempre tenim una intenció constructiva”.