Free Porn
xbporn
28.7 C
Albaida
Diumenge, juliol 21, 2024
HomeOpinióAquells primers passos

Aquells primers passos

En una setmana tan eminentment fallera com en la que estem, és obvi haver de parlar d’aquesta festa, però anant més enllà de la pura festa com a tal. Va ser el 19 de març de l’any 1961 quan es col·locava la primera pedra de la qual seria la nova església de Sant Josep, on el popular Don Basilio s’erigeix en el paladí que tota causa necessita. I l’enginy de les comissions d’obres anava sempre més enllà del purament lògic o normal. Les campanyes en benefici de la construcció del temple van constituir un enorme èxit en totes les seues variants gràcies a l’obstinació i diligència d’aquells membres del “comité d’acanades” com serien batejats. El barri creixia i creixia de nord a sud, d’est a oest.
I des dels inicis un moviment creixia i creixia aglutinant les inquietuds de la infantesa d’un barri en plena expansió. El centre Júnior es convertia d’aquesta manera en un motor indispensable en el barri i va ser l’any 1973 quan van plantejar la possibilitat de plantar una falla amb un objectiu primordial; aconseguir recaptar fons per a l’activitat més important del centre júnior que era la celebració dels campaments. I així ho van fer. I així han passat ja cinquanta anys, que es diu prompte i per a bé.

Primer artista faller
Aquella primitiva falla, fruit d’una il·lusió juvenil, va anar desenvolupant en monument. Va ser l’any 1975 quan aquells joves van demanar pressupost al qual va ser, possiblement, el primer artista faller d’Ontinyent, Salvador Belda. I el pressupost que aquest artista va presentar va ser molt clarificador; era de zero pessetes. Aquella falla era un xiquet de bolquers i es va titular “Primers passos del Júnior”, simbolitzant l’evolució d’aquell grup júnior, així com també una festa que prompte adquiriria un auge imparable convertint-se en tota una tradició.
I ara al voltant d’aquesta falla, d’aquest moviment júnior, han anat creixent activitats festives, culturals i lúdiques que cada any li donen una lluentor molt especial a aquestes festes, unes activitats que han anat creixent gràcies al gran esforç realitzat durant aquest mig segle per un gran nombre de joves que han sabut aglutinar afany i obstinació en benefici de l’esplendor de tota una festa i de tot un barri. Dies molt intensos i de gran quantitat d’actes durant els caps de setmana previs al gran dia.
Les falles i els júniors de San José estan d’aniversari, en aquesta edició bufen ciris d’aniversaris. I, com cada any, en la nit embruixada del dia de la cremà, les flames purificadores aconseguiran, un any més, il·luminar aqueixos milers d’ulls plens d’enorme il·lusió. I que per molts anys més que així siga.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe