11.4 C
Albaida
Dissabte, desembre 9, 2023
HomeSocietatANIMA commemorarà el Dia Internacional del Càncer amb l'estrena d'una peça audiovisual

ANIMA commemorarà el Dia Internacional del Càncer amb l’estrena d’una peça audiovisual

Aquest dijous 3 de febrer, l’Associació Càncer Ontinyent ANIMA ha presentat la seua programació per al primer semestre de l’any. Luis Muñoz, president de l’Associació, Sonia Francés, psicòloga de l’entitat, i Marta Tortosa, vicepresidenta d’ANIMA.

Respecte de les activitats commemoratives del Dia Internacional del Càncer, el qual se celebra aquest divendres 4 de febrer, Luis Muñoz ha presentat les diferents iniciatives que tindran lloc amb motiu d’aquesta data. Aquest dijous de vesprada (3 de febrer) es projectarà, a mode de preestrena, la peça audiovisual en que han treballat des del taller de recital d’ANIMA.

Tot seguit a la preestrena del vídeo, a partir de les 07.00 hores del 4 de febrer, la peça es difondrà a través de les xarxes socials per al seu visionat. Des d’ANIMA apunten que el vídeo ha estat impulsat per Santi Sais i Carola Maldonado. Jandro Revert i Pablo Revert, de Serra Ombria, han estat els encarregats de la seua producció.

El mateix divendres 4 de febrer, Sonia Francés oferirà una xerrada online de presentació d’ANIMA al CRIS d’Ontinyent, el Centre de Rehabilitació i Integració Social de persones amb malaltia mental crònica.

LA PROGRAMACIÓ SEMESTRAL

Al seu torn, Marta Tortosa ha estat l’encarregada de donar a conéixer les activitats que ompliran el calendari de l’associació al llarg del primer semestre de l’any.

El dissabte 7 de maig, a l’ermita d’Agullent, tindrà lloc una Jornada de teràpies complementàries amb la qual es tractarà de mostrar diferents teràpies a les usuàries i usuaris com ara els concs tibetans, la meditació, etc. Des d’ANIMA es remarca la necessitat de confirmar l’assistència a causa de les necessitats logístiques de la jornada.

El mes de maig, tot i que la situació actual no ha permés tancar una data, l’àrea mèdic-sanitària d’ANIMA organitzarà unes Jornades d’oncologia integrativa on participaran distints professionals d’arreu del país.

Els Tallers de nutrició seran altre dels recursos que ANIMA oferirà en diferents ocasions a través de l’àrea de nutrició i plantes medicinals. Les dates estan per confirmar.

PROGRAMA DE SERVEIS CONTINUATS D’ANIMA

En la roda de premsa de presentació de la programació del primer semestre, Sonia Francés ha recordat els diferents serveis que s’ofereixen en ANIMA de manera continuada. D’entre aquests, trobem diferents grups de suport: per a malalts (cada 21 dies), específic per a dones malaltes de càncer de mama (cada 21 dies) i per a familiars (mensual).

Així mateix s’ha destacat el grup de voluntariat general (elaboració de manualitats) i de voluntariat específic (acompanyament, etc.). El pilates específic per a malalts de càncer o els serveis d’atenció psicològica i d’assessorament jurídic, acompanyats de les sessions grupals de meditació, formen part de l’ampli ventall de possibilitats que ofereix l’associació.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe