17.3 C
Albaida
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeSocietatAlerta davant l'arribada del dia més calorós de l'estiu

Alerta davant l’arribada del dia més calorós de l’estiu

Tot i que pareixia que no podíem sofrir més calor, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha fet un avís especial de cara a aquest cap de setmana. Es preveuen unes màximes que ens obliguen a posar-nos alerta, ja que s’aveïna una onada de calor del 12 al 14 d’agost.

Per a aquests dies arribarà una massa d’aire càlid a la Comunitat Valenciana. S’espera vent de ponent, un ascens de les temperatures i un fort descens de la humitat relativa. Així, cap la possibilitat de que es formen fenòmens tempestuosos.

El pitjor dia serà el dissabte. L’AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) ha advertit de que aquest 13 d’agost serà el dia al qual arribem a les màximes més altes. Especialment, les zones interiors seran afectades per les altes temperatures. Per això, a la Vall d’Albaida hem d’estar molt atents perquè s’esperen dies de calor amb més de 40 graus. Afortunadament, a partir el dilluns veurem un moderat descens de l’onada de calor.

Recomanacions

Cada estiu vegem una gran quantitat de colps de calor. Per això, hem d’extremar les precaucions per evitar qualsevol incident. El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha donat uns consells de cara a aquests dies que es presenten complicats:

  • Cura amb el sol entre les 12 h i les 16 h. Evitar els exercicis físics a les hores més caloroses.
  • Utilitzar cremes protectores adequades.
  • Beure molta aigua, i suprimir l’alcohol i la cafeïna.
  • Màxima precaució en els vehicles, no deixe mai a ningú dins i tampoc a les mascotes.
  • Extremar la cura amb les persones més sensibles, majors, malalts i xiquets, assegurant així la seua correcta hidratació.
ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe