12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeVall d´AlbaidaAlbaidaAlbaida acull l'acte promocional de la Candidatura a la UNESCO del Toc...

Albaida acull l’acte promocional de la Candidatura a la UNESCO del Toc Manual de Campanes com a Patrimoni de la Humanitat

A l’acte acudiran el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, José Manuel Rodríguez Uribes.

És conegut per tots la gran història i peculiaritat que fa del Toc Manual de Campanes d’Albaida un bé espectacular i únic al món. Per això, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, José Manuel Rodríguez Uribes, acudiran a la localitat per celebrar l’acte promocional de la Candidatura a la UNESCO del Toc Manual de Campanes com a Patrimoni de la Humanitat.

L’esdeveniment tindrà lloc aquest diumenge 18 de setembre a les 10:30 h als peus del Campanar d’Albaida. El Toc Manual de Campanes d’Albaida és reconegut com a Bé d’Interés Cultural Immaterial, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial i Capital Valenciana del Toc Manual de Campanes.

Aquesta candidatura ha estat liderada i treballada per Hispània Nostra, amb els Campaners d’Albaida, el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes (MitMac) i el Ministeri de Cultura, en nom i representació de tots els campaners d’Espanya. Per això, a l’acte, organitzat per Campaners d’Albaida i l’Ajuntament d’Albaida, acudirà també Paz Cabello Carro, membre de la Junta Directiva d’Hispània Nostra i coordinadora de la candidatura.

Després de la conquesta de Jaume I al segle XIII, els Campaners d’Albaida van començar a tocar les campanes al municipi. Una tradició ininterrompuda, que fa que aquest toc sone de manera diària durant tants segles. Així, al llarg de l’any els Campaners realitzen junt a la sagristana, més de 3.200 tocs, revoltejos i repics.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe