25.3 C
Albaida
Diumenge, setembre 24, 2023
HomeFestesAdrián Mollá: "En principi, el Bou eixirà del corral i passarà pel...

Adrián Mollá: “En principi, el Bou eixirà del corral i passarà pel Pont Vell”

Els carrers d’Ontinyent ja comencen a engalanar-se amb la proximitat de les festes de la Puríssima. El cant dels angelets, Gegants i Cabets i sobretot, actes religiosos ompliran els carrers de fervor cap a la patrona. No obstant això, des d’una vessant més popular, parlar de la Puríssima és parlar del Bou en Corda. Per això, Ara La Vall s’ha desplaçat cap al corral dels bous del Camí dels Carros per parlar amb Adrián Mollá, qui als 34 anys recentment complits, afronta les primeres festes com a president dels Portadors del Bou de la Puríssima, després de ser escollit com a màxim referent del grup encarregat de la festa popular al mes de desembre.
Pel que fa a l’itinerari, quines novetats hi ha per al Bou de la Puríssima de 2022?
L’itinerari serà el mateix de cada any a excepció de la Vila i el carrer les Roses, pels quals no es passarà perquè hi ha cases amb perill de desprenimen. En la Vila igual, cases que estan en ruïna.

Entenc que el Bou passarà pel Pont Vell
Sí, en principi el Bou eixirà des del corral del Camí dels Carros, per continuar per Cantereria, Pont Vell, Plaça de Baixa, Plaça de l’Ajuntament, Placeta de l’Escurà, com sempre.

Machancoses deixa de vindre a Ontinyent. Per què?
No hi ha cap motiu. Volem provar coses noves i hem optat per les ramaderies de la Paloma, per al dissabte i Hermanos Navarro Morell de Cheste, per a diumenge. La Paloma ha donat bon joc quan han vingut i hem fet un esforç perquè puga tornar a Ontinyent. L’altra ramaderia és relativament jove, però aquest estiu ens van ensenyar videos de bous que han triomfat i ens van agradar.

Què es demana quan es trien els bous?
Sobretot que siguen bous que no paren i que funcionen.

Quin és el perfil d’un bon portador?
Una persona que li tinga respecte a l’animal, però no por, perquè puga estar davant quan faça falta.

El corral del Bou està posant-se guapo per als dies grans de la Puríssima.

Quina és la relació amb la Junta de Puríssima i com veus la novetat del nou retor de Santa Maria?
Tant Víctor Cucart com jo, en representació dels Portadors, estem dintre de la junta de la Puríssima i l’acollida ha estat molt positiva tant per la junta nova com pel retor nou, una persona molt amable i oberta.

Eres nou president, algun somni que t’agradaria complir?
Tancar el corral, és a dir acabar la casa. De fet, era un projecte de quan es va fer el corral. A veure si podem aconseguir ajudes, tant administratives com econòmiques per poder tirar cap endavant.

Portes anys als Portadors, quines persones t’han marcat?
El meu tio Alejandro el qual va ser fundador de tot açò. Vicent Romero al qual el considere com el meu pare en l’associació. Podria dir-te moltes més persones perquè porte ja 17 anys. Però ells dos van estar al meu costat des que jo vaig entrar en els Portadors.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe