12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeEsportsFutbolAdéu a la Regional Preferent en una temporada que en realitat tindrà...

Adéu a la Regional Preferent en una temporada que en realitat tindrà 40 descensos… o més

Aquesta temporada, de repent i canviant les regles del joc amb varies jornades ja disputades, ens acomiadarem de la Regional Preferent, ara oficialment coneguda com Lliga À Punt Preferent, per a donar peu a una nova composició de les categories regionals valencianes, creant-se una nova categoria amb la intenció de que el salt del futbol regional al futbol nacional no siga tant brusc.

Els que em coneixen (i per als que no em coneguen puguen fer-se una idea) saben que des que la vaig descobrir fa poc més de deu anys, la Regional Preferent ha sigut la meua categoria preferida, tant a nivell vocacional com durant molts anys a nivell professional i laboral, sempre apostant per ella al màxim i això que l’equip del meu municipi i del meu cor no la va arribar a tocar mai abans de desaparèixer (encara que el seu filial sí, just en els “meus inicis”).

Ara eixa categoria desapareixerà, després d’uns anys en els que ha estat més desconeguda que mai amb sobrepoblació d’equips, els “meus equips” passant del “#PrefGIII” al Grup IV, unes promocions en les que sols participaven dos per grup i amb formats variant en cada campanya, adaptant-se això si a les circumstàncies per a, per fi, tornar a la normalitat enguany.

Tot això sense fer menció del canvi de nom incloent a un mitjà de comunicació que per a moltes coses és molt bo però que gaire bé parla d’aquesta categoria, i ara ens trobem en que serà l’última campanya de la mítica i emblemàtica Regional Preferent, ja que, emulant al que s’ha fet amb la Segona Divisió B i que encara està totalment per demostrar que li haja vingut bé als equips i aficions dels diferents clubs, més bé sembla tot el contrari, es farà una nova categoria prèvia.

L’objectiu era eliminar l’embut i una de les propostes va ser fer la nova lliga d’un grup?

I un dels objectius segons s’afirma des de l’ens federatiu és eliminar l’embut que suposa el passar d’una categoria de quatre grups a una que per als valencians realment va a parar a un sols grup, el Grup VI de Tercera RFEF, fet curiós ja que una de les proposicions que es van votar era la quantitat de grups en eixa nova Lliga Comunitat, si un o dos, aixina que d’haver elegit els clubs que fora un, haguérem seguit amb el mateix embut però amb el coll més llarg encara, no?

D’aquesta forma, “baix” de la Tercera RFEF ara tindrem la Lliga Comunitat, en la que participaran menys de la mitat dels equips que militen actualment en Preferent, i la seua categoria inferior serà la Primera FFCV, que serà la que tindrà quatre grups i l’enfoquen com a la que seria l’equivalent a l’actual Preferent, però jo crec que té més pinta de Primera Regional que de Preferent, i no sols pel nom.

I es que dubte que tenint a la Lliga Comunitat per damunt puga tindre el mateix atractiu que ja li costava tindre a la Regional Preferent, i per molt que es diga que del 9 al 18 van a aconseguir la permanència, sols hi ha que veure a quina distància estaran de la Tercera Divisió i a quina estan actualment, i esperem que, almenys, eixa Primera RFEF tinga trio arbitral, o sinó crec que ja no hi haurà manera “d’emmascarar” que això és la nova reconversió de la Primera Regional.

Conisderen que del 9 al 18 mantenen la categoria, però tindran un escaló més respecte a la Tercera RFEF i estaran en una categoria menys atractiva

Si que es veritat, que almenys i de forma diferent a la reconversió de la Segona Divisió B, aquesta temporada no hi haurà “doble descens”, però sí descensos pel fet que acabe de comentar, ja que en la suma dels quatre grups veurem com fins a 40 equips donen un pas enrere en el futbol valencià i tindran el futbol nacional encara més lluny. I en el titular dic que poden considerar-se més de 40, perquè realment tots el de Primera Regional i els de Segona Regional tindran altre escaló més per davant i es pot considerar que també perden una categoria.

Un escaló més per als equips valencians

Està clar que, evidentment, en eixes dos categories són pocs els que aspiren a algun dia arribar al futbol nacional, però en Primera Regional més d’un conjunt estarà amb ganes de tornar o arribar a la categoria reina del futbol regional valencià, eixa Preferent prèvia a la Tercera RFEF i a la que li direm adéu, però no, tindran que esperar un any més, o dos, o inclús més si aquesta temporada es queden a les portes en el sempre exigent i complicat sistema d’ascens.

Aquesta no deixa de ser l’opinió d’un seguidor del futbol regional i dels equips de la seua zona que veu com encara se’ls complica més si cap la vida als clubs, però que realment no he estat mai involucrat en el dia a dia de cap i no sé com pot afectar-los. Això sí, desitge equivocar-me i que en un futur siga tot millor, però hui per hui em quede en la sensació de que es perd la meua categoria favorita, i estic segur de que de molta gent, i que per molt que vulguen fer creure que la Primera FFCV serà la nova Preferent, a mi no m’ho pareix.

La nova Preferent serà realment la Lliga Comunitat, molt atractiva, segurament sí, però més complicada amb desplaçaments més llargs, menys equips i molt més exigent també, tancant les portes a molts equips d’un futbol que no es professional i que cada vegada se’ls complica més la situació. Aquesta temporada, per a veure la situació respecte als equips de La Vall d’Albaida i tenint en conter la classificació actual, que evidentment pot canviar molt perquè encara es prompte, les opcions de l’Ontinyent 1931 i L’Olleria són jugar la promoció i ascendir a Tercera RFEF o passar a la nova Lliga Comunitat, i no els afectaria molt.

Però el cas del SIA Benigànim o del Deportivo Ontinyent, actualment en les posicions número 6 i 11, pot ser molt diferent, ja que canviarà molt de quedar 8 a 9 tenint el conter que el huité passarà a la Lliga Comunitat i seguirà en el mateix escaló futbolístic, i el nové competirà en Primera FFCV i deixarà d’estar en la màxima categoria regional (això no es prou per a considerar-ho un descens?).

Pèrdua d’emoció per a aquesta temporada

I també podríem parlar de la pèrdua d’emoció ja que aquesta temporada importarà el mateix quedar el 9 que el 18 ja que tots eixos equips passaran a competir en Primera FFCV, acaben en la posició en la que acaben. Esta clar que sempre és complicat acontentar a tots i eixes decisions són molt complicades, però per a mi, opinió personal d’un aficionat més, es perd més que es guanya.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe