5.8 C
Albaida
Diumenge, gener 23, 2022
HomeVall d´AlbaidaOntinyentAdela Cortina: “Les empreses ètiques estan millor preparades per a afrontar el...

Adela Cortina: “Les empreses ètiques estan millor preparades per a afrontar el futur”

La catedràtica relaciona sobre l’ètica empresarial amb les noves sinergies entre proveïdors i clients durant la Universitat de Tardor d’Ontinyent.

Segons la catedràtica d’Ètica de la Universitat de València, Adela Cortina, “Les empreses ètiques estan millor preparades per a afrontar el futur” i així ho ha explicat durant l’acte de cloenda de la Universitat de Tardor.

La jornada comptava també amb la presència de l’alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, els regidors Óscar Borrell i Natalia Enguix, el vicerector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, el director del Campus, José Cantó, així com representants de l’empresariat i públic en general.

Cortina incidia que el futur de les empreses, organitzacions o entitats ètiques és menys incert perquè “creen aliats i no adversaris” entre els seus clients i proveïdors. Precisament, per a garantir la incorporació de l’ètica en l’esfera empresarial es va crear, en 1991, la Fundació ÉTNOR perquè, contràriament al que es creia l’ètica i l’empresa estan directament relacionades.

Segons exposava la catedràtica les corporacions s’han adonat que l’ètica “és rentable i a la ciutadania ens agrada tractar amb empreses que siguen ètiques i tinguen en compte a tots els grups d’interès per l’activitat empresarial”. De fet, qualificava de “bona notícia” aquesta extensió que ha fet que s’escolte amb més freqüència el concepte de “responsabilitat social” tant a nivell empresarial, d’universitats o fins i tot de governs.

Durant la ponència, Cortina també va parlar sobre el “debilitament i recessió de la democràcia” al qual s’està assistint a nivell mundial des dels anys 90 i que després de la pandèmia de la Covid-19 s’ha accelerat perquè des d’alguns sectors s’afirma que “les societats autoritàries són molt més segures per a sobreviure” situant el control ferri de Xina sobre la seva població durant la gestió de la crisi de la pandèmia com un exemple de seguretat. La catedràtica, no obstant això, exposava que “la democràcia és el millor règim polític que els éssers humans hem estat capaços de construir i és un deure polític defensar-ho per damunt de tot, i prenent l’ètica com a referència”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

2,412FansLike
166FollowersFollow
303FollowersFollow
8SubscribersSubscribe