18.9 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentACTAIO i l'Ajuntament d'Ontinyent organitzen una jornada cap a l'orientació laboral i...

ACTAIO i l’Ajuntament d’Ontinyent organitzen una jornada cap a l’orientació laboral i formativa a les famílies

L’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent, ACTAIO, al costat de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, organitzaven el 17 d’abril un esdeveniment informatiu dirigit a famílies d’estudiants d’ESO, Batxillerat i FP Bàsica, amb l’objectiu d’enfortir el paper de les famílies com a “agents orientadors” de les decisions acadèmic-professionals dels seus fills/as, per facilitar una comprensió de la realitat del Mercat Laboral, les diverses opcions de qualificació disponibles en el territori i com facilitar la presa de decisions dels seus fills/es.

A les 18.30 h s’iniciava en la Sala Gomis d’Ontinyent la inauguració per part del Regidor d’Educació i Esport, Ferran Gandia, que va dedicar unes paraules que marcaven l’inici de l’activitat. En primer lloc, una introducció sobre la necessitat de qualificació i les oportunitats laborals a la comarca posava en context la situació en el territori, per a, a continuació, proporcionar informació detallada sobre les ocupacions i les necessitats de personal, destacant la relació amb l’oferta formativa d’FP del nostre territori i la seua ocupabilitat. A més, es va comptar amb la participació de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida-COEVAL, en la qual Javier Cabedo com a president de l’entitat, va oferir informació de la situació actual i futura de les empreses quant a la demanda de personal qualificat des d’una visió empresarial.

El director de l’IES JAUME I, Rafa Gandia, va donar a conéixer la nova FP, els possibles itineraris i recorreguts professionals, així com els diferents projectes en els quals participen els IES de la localitat. Com és costum en este tipus de jornades organitzades per ACTAIO, dos persones que van aconseguir el seu treball a través de la formació professional rebuda en diferents centres educatius del territori, van compartir la seua experiència relativa al recorregut formatiu i professional, que va passar per estudiar FP, i van aportar el seu punt de vista sobre els avantatges de realitzar esta formació i consells que podrien servir d’inspiració a altres persones que estan en el moment de decidir el que volen estudiar.

Per a finalitzar, es van mostrar orientacions i consells pràctics per a fer costat a les famílies en les decisions laborals i formatives dels seus fills/as, per part de Rafa Gandia, encoratjant a la participació activa de les famílies en el seu procés d’orientació professional i responent a les consultes i dubtes plantejats per els/as assistents. Amb esta iniciativa, ACTAIO, continua el seu compromís d’empoderar a les comunitats a través del coneixement i la informació, construint un pont més fort entre l’educació i el món laboral.

Esta activitat està dins del Projecte VIII, subvencionat per Labora Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa EMPACE – AVALEM TERRITORI.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe