25.3 C
Albaida
Diumenge, setembre 24, 2023
HomeVall d´AlbaidaOntinyentA Jorge Rodríguez li cau Ontinyent

A Jorge Rodríguez li cau Ontinyent

En una nota de premsa, el PSPV-PSOE d’Ontinyent creu que ‘Jorge Rodríguez s’excusa en els retards en l’arribada d’un informe per justificar l’absència d’actuacions de l’ajuntament davant l’estat de ruïna d’alguns immobles de la ciutat’. Des del partit han explicat els fets matissant que ‘l’ajuntament té la responsabilitat d’adoptar mesures preventives i de seguretat sobre l’estat de les cases, instant els propietaris o actuant subsidiàriament. Per tant, no pot eludir la seua responsabilitat i culpabilitzar a una altra administració de la seua omisió’.

Els socialistes han continuat dient que ‘una casa caiga no es pot mesclar amb un projecte en el barri de La Vila que ve d’anys enrere. Cal recordar que el consistori d’Ontinyent va guanyar un contenciós a la Conselleria de Territori i Habitatge, la titular de la qual era Isabel Bonig (PP). La consellera del PP havia anul·lat un conveni entre la ciutat d’Ontinyent i l’IVSA, mitjançant el qual es regenerava una part de La Vila’.

El PSOE concreta que ‘va ser la socialista Rebeca Torró, aleshores regidora d’urbanisme, la que va denunciar l’anul·lació per part de l’administració autonòmica. Es dona la circumstància que, anys després, quan Torró era Directora General d’Habitatge, els tribunals donaren la raó a l’ajuntament. Des de Vivenda no es recorregué la sentència i es propicià la posada en marxa del conveni’.

Des del socialistes ontinyentins afegeixen que ‘per donar viabilitat a eixe projecte, l’ajuntament d’Ontinyent va promoure una modificació puntual del Pla Especial del barri de La Vila que incloïa l’àmbit on s’havia d’executar sobre les noves vivendes i també en una zona amb edificacions en mal estat. La casa que es va enfonsar divendres a la nit pertany a aquest últim grup d’actuacions’.

Els socialistes d’Ontinyent ‘consideren lamentable que l’alcalde Jorge Rodríguez culpabilitze  la Generalitat de que s’haja caigut una casa. Rodríguez sap sobradament que la legislació urbanística valenciana faculta els ajuntaments a actuar en materia d’immobles en mal estat’.

Per tant, ‘s’evidencia que alguna actuació havia d’haver fet l’ajuntament. Si a l’alcalde ara li está caient Ontinyent no significa que siga culpa dels altres. Ha de començar a assumir les seues responsabilitats. Nosaltres no caurem en l’errada de fer el mateix que ell. Caldria vore l’expedient i saber quan de temps ha tardat a contestar els requeriments que li ha fet la Direcció General de Patrimoni’, comenten des del PSOE.

Finalment, la nota de premsa tanca la seu critica cap l’alcalde d’Ontinyent en que ‘estem segurs de que els informes de la Conselleria arribaran en breu, Jorge Rodríguez no es pot parapetar en l’espera mentre se li cauen les cases a Ontinyent’.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe