19.9 C
Albaida
Diumenge, juny 4, 2023
HomeFestes75 anys de relació fallera amb la UM de La Pobla del...

75 anys de relació fallera amb la UM de La Pobla del Duc

La banda valldalbaidina compleix tres quarts de segle acompanyant a la Falla Alta Santo Tomás de València en les festes

Des de 1948, la Unió Musical de la Pobla del Duc porta acudint a València a la gran festa de les Falles per posar la música i el millor ambient a la Falla Alta Santo Tomás. Aquest any s’han complit 75 anys d’una relació que ha perdurat en el temps al barri del Carme.

Des de la banda valldalbaidina expliquen que tot va començar a finals dels anys quaranta prop de l’Hostal Morella, antic lloc d’hostalatge de don Luis Buades, director de la Unió Musical de la Pobla del Duc d’aquella època.

La gent del municipi ho recorda així: “Quan anaven a les Falles… que ací passava el cotxe de Xirivia, i tots els xiquets entonces que anaven un poquet diguem desastrats, allí en espardenyes esgarrades, venien a despedir als músics i damunt de la baca allí anaven els músics que podien, tots els xavals dalt, i els altres i per a que no se li acabara la gasolina, quan aplegava al carrer Xàtiva l’espijaven i hasta l’Estació…”.

Han sigut 75 anys d’experiències, pólvora, música i festa on els records abunden en una relació que compleix tres quarts de segle entre la Falla Alta Santo Tomás i la Unió Musical de La Pobla del Duc.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe