13.3 C
Albaida
Dissabte, abril 20, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentOntinyent atorgarà les ajudes a entitats de promoció econòmica per concurrència competitiva

Ontinyent atorgarà les ajudes a entitats de promoció econòmica per concurrència competitiva

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous la nova ordenança reguladora per a la concessió de subvencions a entitats associatives del municipi en l’àmbit de la promoció econòmica, que regiran ja la propera convocatòria que es farà abans de l’estiu.

El regidor de l’àrea, Pablo Úbeda, explicava que estes ajudes a les associacions de caràcter socio-econòmic “es venien concedint de forma nominativa, atenent les circumstàncies particulars de cadascuna d’estes entitats i sent ratificades posteriorment pel Consell Econòmic i Social abans de la seua concessió. Hem estat treballant per canviar aquest sistema per un altre basat en criteris objectius i comuns per a tots, criteris que s’han fet públics amb el corresponent periode d’alegacions sense que haja hagut cap observació en contra, i que han estat presentats i compten amb el suport del Consell Econòmic i Social, que els han valorat positivament”, assenyalava.

En l’ordenança, aprovada per unanimitat al Ple, s’especifica que seran subvencionables els programes d’activitats a desenvolupar per les entitats, referides a projectes de promoció i foment de l’activitat econòmica a Ontinyent, dinamització comercial, innovació empresarial, aixi com accions de promoció de la ciutat. El programa d’activitats subvencionables haurà de tenir una sèrie de característiques que inclouen que aquestes s’han de desenvolupar a la ciutat d’Ontinyent, que mostren un clar interés social i de dinamització econòmica, entre altres.

Pel que fa als criteris de valoració, es pondera aspectes com que les activitats es desenvolupen en més de un barri; estiguen obertes a tota la ciutadania; siguen innovadores; promoguen la interacció i col·laboració entre entitats o col·lectius locals; o servisquen per promocionar la ciutat d’Ontinyent fora del municipi, entre altres qüestions.

La quantia màxima de la subvenció atorgada a cada entitat podrà arribar fins el 100% del cost de les activitats indicades a la memòria, amb el límit màxim per entitat que s’indicarà en cada convocatòria, que en tot cas serà d’un import mínim de 1.000 euros. Pablo Úbeda explicava que després de l’aprovació de l’ordenança ara s’obri un termini per a la publicació de la mateixa i els tràmits finals, estant previst que puga entrar en vigor en la convocatòria d’enguany de les ajudes a estes entitats, que es preveu convocar abans de l’estiu. El regidor destacava el consens i la transparència que ha regit tot el procés previ a l’aprovació plenària de la nova ordenança.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe