22.9 C
Albaida
Dilluns, juny 16, 2025
Homeinclusió300 persones es beneficien del programa "Itinerari Viu" d'Ontinyent

300 persones es beneficien del programa “Itinerari Viu” d’Ontinyent

Un total de 300 persones han participat en 2024 al programa “Itinerari Viu”, el qual ha conclòs amb el lliurament a la Sala Gomis dels diplomes.

El programa, posat en marxa per l’Ajuntament amb el suport econòmic del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) i la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, s’adreça a persones titulars i beneficiàries de la Renda Valenciana d’Inclusió, de manera adaptada als diferents perfils de vulnerabilitat, moltes de les quals també són beneficiàries de l’Ingrés Mínim Vital. També s’adreça a persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social que necessiten un itinerari.

Durant l’acte de cloenda, l’alcalde d’Ontinyent ha destacat que la formació és la “clau que us obrirà portes, especialment en una societat cada vegada més competitiva” i, a més a més, els ha animat “a lluitar pels seus somnis i no rendir-se davant les dificultats”.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, destaca que “Itinerari Viu” té com a objectiu formar en diferents àmbits per a afavorir l’ocupabilitat dels usuaris; i recorda que “moltes de les persones que han passat per aquest programa els últims anys estan treballant a Ontinyent i altres localitats de la comarca. És un orgull acudir a un establiment de la ciutat i trobar a persones que han obtingut un certificat en algun dels cursos, perquè això significa que Ontinyent ha aconseguit que formeu part activa del nostre municipi“.

Entre les activitats formatives que s’han dut a terme es troben cursos d’alfabetització, d’habilitats socials, d’estètica bàsica, de monitor de menjador educatiu, atenció a persones en situació de dependència, neteja i desinfecció, carretoner o primers auxilis. Com a novetat, enguany s’han impartit cursos relacionats amb el tèxtil, la jardineria i productes fitosanitaris, i també s’ha impartit tallers per a la millora de les competències digitals.

En aquest període el programa coordinat per l’Ajuntament ha comptat amb 3 persones tècniques de perfil social i 3 persones tècniques d’integració social. Entre les persones beneficiàries hi han hagut dones víctimes de violència de gènere, persones migrants, persones amb addiccions, persones amb diversitat funcional, persones recluses amb mesures judicials, joves menors de 25 anys amb escassa o nul·la formació acadèmica i persones en situació d’atur de llarga durada.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

7FansLike
1,989FollowersFollow
629FollowersFollow
964SubscribersSubscribe